НОВИНИ

Деница Златева: ​България е против Европа на две скорости

България е против Европа на две скорости и е "за" запазване на целостта на Европейския съюз. Това заяви днес вицепремиерът в служебния кабинет Деница Златева. А официалната ни позиция ще бъде изразена по време на срещата на Европейския съвет на 9 и 10 март.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
19:37, 08.03.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Kак ще се развива Европа и каква ще е националната позиция на страната ни, какъв е българският принос - плюсовете и минусите - всичко това предстои като дебат, заяви вицепремиерът Деница Златева. И допълни, че България е за запазване на целостта и единството на Европейския съюз.

Деница Златева - вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС 2018: Ние нямаме със сигурност ползи от допълнителното фрагментиране на Европа - ядро и периферия и тук е много важно като държава-членка каква ще е нашата позиция и второто, което е, какви коалиции ще търсим с други държави-членки и как ще постигнем една по-голяма интеграция.

Бъдещето на Европа ще е основна тема по време на българското председателство на ЕС.

Деница Златева: В момента в Европа има няколко кръга на развитие имаме Шенген, има еврозона. Това е една изключително дълга дискусия, някой от вариантите предполагат развитие на две скорости от тези 5 сценария, които е предложила ЕК в лицето и на президента.

Друга тема, която лидерите ще обсъдят по време на срещата на върха в Брюксел е миграцията. По думите на Златева, е важно да получим достъп до европейската визова информационна система, което ще гарантира по-добро охраняване на външните граници на Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Врачанското село Лесура е пред евакуация заради опасен язовир
Врачанското село Лесура е пред евакуация заради опасен язовир
Инвеститор иска да строи в Южния парк
Инвеститор иска да строи в Южния парк