НОВИНИ

Деница Златева: И да има нотка на обида заради евролистата, ще я преодолеем

Има ли политически разногласия в БСП и кой остана обиден след 9-часовия пленум на партията за реденето на листата за евровота - с коментар по темата в студиото на "Още от деня" гостува Деница Златева - зам.-председател на НС на БСП, седма в листата на БСП за евровота.

bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 15.04.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

На пленума вчера победи демокрацията в партията, в крайна сметка волята на НС е как да бъде подредена листата. Имаше напрежение, но не бих казала, че пленумът беше инфарктен. Излизаме с желание и хъс да победим на изборите, категорична беше Златева.

Деница Златева - зам.-председател на НС на БСП: Не смятам, че имаше сърдити и обидени. Волята на НС пренареди листата, но дори и да е имало някаква нотка на обидени, сме достатъчно мъдри да я преодолеем.

Корнелия Нинова би била бламирана, ако изцяло листата е отхвърлена, имаме двама души разлика в двете листи, обясни Златева. По думите й, не е важно мястото на което се намираш, а какво ще дадеш на самата кампания.

Относно поставения на четвърто мястото Иво Христов, който е началник на кабинета на президента, Златева заяви, че той е човек с много ярко изразени леви позиции и това няма връзка с поста му в президентската институция.

Деница Златева - зам.-председател на НС на БСП: Не очаквайте, че президентът и БСП непрекъснато стиковат позиции и едва ли не има "червен телефон" между двете централи.

Златева коментира и темата за отношенията на БСП с европейската партия ПЕС.

Деница Златева - зам.-председател на НС на БСП: С ПЕС поддържаме изключително добри отношения, преди две седмици имахме съвместно обучение, между нас няма разлом, няма напрежение. Самата аз бях неприятно изненадана от коментара на г-н Станишев, че едва ли не партията е антиевропейска и правим подарък на ГЕРБ с тази листа.

Аз разбирам може би личната му обида в началото, че не е бил поставен в листата, но в крайна сметка нашата международна дейност не е резултат само на усилията на един човек, допълни още Златева.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски изказа съболезнования за загубата на Сашо Костов
Левски изказа съболезнования за загубата на Сашо Костов
Според социолози Пендаровски е вероятният следващ президент на Северна Македония
Според социолози Пендаровски е вероятният следващ президент на Северна Македония