НОВИНИ

Депутати от БСП тръгват на срещи с избиратели, само 20 ще стоят в пленарна зала

Новият парламентарен сезон започна със скандали и призиви за предсрочни избори от страна на опозицията. От ляво заявиха, че по 20 техни депутати ще стоят в пленарната зала, а останалите ще се срещат с избиратели. Управляващите пък си пожелаха успешно приключване на мандата. Първият пленарен ден от новата сесия мина под знака на предположенията дали ще бъдат приети трите министерски оставки.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:01, 04.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Безспорно ще има напрежение заради този своеобразен бойкот, който днес обявиха от БСП. Те заявиха, че само 20 депутати на ротационен принцип ще присъстват в залата. Това според управляващите няма да попречи на работата на Народното събрание.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Знаем, че сме неудобна коалиция за опонентите си, защото съумяхме да дадем отпор на безотговорния популизъм. Желаещите да ни сменят във властта видимо нервничат и стават все по-безпардонни, което плаши и отблъсква хората.
Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП за България": Тази зала, този парламент и това мнозинство е изчерпало своята функция. Ние искаме оставката на правителството, край на тази агония, искаме разпускане на парламента и искаме предсрочни избори.
Цветан Цветанов: Преди минути бяха вътре 35. Тя преди час обяви, че ще станат 20. Ето ви едно неизпълнение на политическо решение, ние знаем, че в БСП има разцепление.
Корнелия Нинова: Следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов-Борисов. Подадени оставки от премиер Борисов се оспорват от г-н Цветанов.
Цветан Цветанов: Пуска в публичното пространство, че има нещо между мен и Борисов. Този филм и този сценарий съм го слушал от 2008 година.
Мустафа Карадайъ - председател на ПГ на ДПС: Сега основният въпрос не е вече и само в самото правителство. То вече практически си е отишло с абдикиране от задълженията си. Остава само актът за напускане на властта да се оформи юридически.
Веселин Марешки - председател на ВОЛЯ: Може би трябва да ви поздравя не само за откриване на новата сесия, а по-скоро и за началото на новата предизборна кампания, защото виждаме в изявите на някои лидери, че изведнъж се загрижиха за народа, пак отвориха торбите с фалшиви обещания.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничават скоростта на движение по мадридските улици до 30 км/ч
Ограничават скоростта на движение по мадридските улици до 30 км/ч
Какви мерки предприемат срещу чумата по прасетата в страната?
Какви мерки предприемат срещу чумата по прасетата в страната?