НОВИНИ

Дере преля след дъждове в Благоевград

Заради обилните валежи през последното денонощие Еленовското дере, което преминава край Благоевград, преля и наводни десетки декари земеделски площи. Специалисти от кметството в Благоевград правеха огледи на терени. Със специализирана техника започна укрепва на проблемните места на Еленовското дере. Заради обилните дъждове значително са повишени нивата на реките Бистрица и Струма.

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 24.03.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Ниви и овощни градини потъха във вода заради скъсана дига на Еленовското дере, което преминава през благоевградските кварталите „Еленово” и „Струмско”. Собственици на земеделски земи в района пристигаха, за да проверят какво е състоянието на имотите им.

Със специализирана техника от кметството в Благоевград беше възстановена дигата на дерето. От Пожарна безопасност и защита на населението в областния град казаха, че през последното денонщие са получили повече от 10 сигнала за наводнени мазете на къщи и събрала се вода по улици, която затруднява преминаването на автомобили. Средно с около 80 сантиметра се е повишило нивото на Струма. Значително се е повишило и нивото на река Бистрица, но няма опасност от преливане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Може ли ​страхът да се превърне в естествено състояние за европейците?
Може ли ​страхът да се превърне в естествено състояние за европейците?
Производители на арония търсят земя в Румъния
Производители на арония търсят земя в Румъния