НОВИНИ

Таксиметрови шофьори блокираха Орлов мост

Орлов мост замръкна блокиран. В най-пиковия час - 18:30, повече от 100 такиметрови автомобила блокираха ключовото столично кръстовище. Причината - шофьорите протестират срещу оттеглените законови промени, които ще им позволят да работят по сегашния режим, а не задължително да се регистрират като превозвачи. Вижте прякото включване на Иво Никодимов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:20, 24.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Движението беше възстановено минути след 20 часа, когато транспортният министър Ивайло Московски дойде при протестиращите и гарантира, че още утре ще положи усилия промените в Закона да влязат отново за гласуване в парламента.

Изненадващо в ранната привечер десетки таксита блокираха изцяло движението пред "Орлов мост".

- Каква е причаната за протеста?

- Искат тука да ни ощетят, във всяко едно нещо. Да ни докарат до фалит, това искат.

Кирил Ризов, председател на Съюз "Такси": Искаме да се запази сегашното положение, държавата да си прибира своето, чрез патента, искаме среща с министъра и депутати, искаме до 1 април, законопроектът да се внесе обратно до 1 април. Ако това не се случи, ще блокираме парламента и общините в страната.

Час по-късно транспортният министър пристигна при протестиращите и ги призова веднага да освободят движението. Ивайло Московски обясни, че законопроектът е оттеглен, тъй като едната от партиите подкрепящи правителството не се е съгласила за законовите промени, за които настояват таксиметровите шофьори.

Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Поемам лично ангажимента, че утре ще бъдат проведени преговори. Надявам се да ги убедим, ако не, най-вероятно ще го рискуваме и ще го внесем без тяхна подкрепа, за да мине в зала. Разбирам ви напълно и за това ви казвам, че ще направя всичко, което е по силите ми. Факт, че темата е вътре в парламента.

По същото време хората в столицата се чудеха как да се приберат в домовете си, а градският транспорт, преминаващ през Орлов мост, беше блокиран.

Какво мислите?

Това е дебилизъм. Ние сме по концерти, по театри, закъсняваме...

Избиват твърде много протести, не знам колко е добре за обещството, няма лошо, хората искат да кажат нещо.

В моята кола има дете. Аз не ползвам българско такси заради простотиите, които ми се случват. Чалга, мръсно, пушат. На всичкото отгоре ще им търпим простотиите на Орлов мост.

Минути след 20 часа такситата освободиха кръстовището и движението беше възстановено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млекопреработватели излязоха на протест
Млекопреработватели излязоха на протест
Добромир Гущеров: Доган ръководеше БСП чрез Станишев
Добромир Гущеров: Доган ръководеше БСП чрез Станишев