НОВИНИ

Десети Национален конкурс за поезия "В полите на Витоша"

На тържествена церемония в Софийската градска художествена галерия бяха наградени победителите в Националния конкурс за поезия "В полите на Витоша". Конкурсът се провежда за десета поредна година, с подкрепата на Столичната община.

bnt avatar logo
от Ц. Трикова
20:08, 06.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

В настоящото, десето издание на конкурса са участвали над 250 български автори от цялата стана и чужбина с над 750 творби. Журито е избрало победителя измежду 1000 страници поезия.

Димитър Христов - председател на журито: "Това, което сме оценявали, е новаторството, професионализма във владеенето на българското слово, на българското стихосложение. За мен е радостно, че София се превръщав едно изключително привлекателно място за новата българска поезия чрез този конкурс."

Кристина Белчева и Драго Драганов изпълниха стихотворенията на отличените призьори. А поетът Васил Сотиров е носител на голямата награда.

Васил Сотиров – поет: "Ще благодаря само на Драго за хубавото четене, не за друго, а защото винаги съм твърдял, че когато актьор чете стихове, поетът не само си ги харесва, но и дори почва да ги разбира."

След тържествената церемония, победителят от първото издание на поетичният конкурс Ивайло Диманов, поздави присътващите с авторска песен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал при избора за нов главен архитект във Варна
Скандал при избора за нов главен архитект във Варна
Библиотеката в село Труд се сдоби с 200 дарени книги
Библиотеката в село Труд се сдоби с 200 дарени книги