НОВИНИ

В Кюстендил нарисуваха огромен портрет на Майстора

В Кюстендил днес официално беше представена най-голямата картина на открито - портрет на Владимир Димитров-Майстора. Инициативата за този арт-проект e на 30 младежи от школата "Новите майстори".

bnt avatar logo
от Елица Иванова
19:39, 06.07.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Проектът, чието начало беше поставено преди три дни, носи името "Майстора на един декар". На централния площад в Кюстендил беше пресъздаден един от най-известните автопортрети на Владимир Димитров-Майстора. Идеята за огромния портрет дошла от младежи, желаещи да правят изкуство на открито.

Евгени Серафимов - ръководител на школата „Новите майстори": 60 деца в Кюстендил, на площад „Велбъжд" , въоръжени с четки и мечета, попълваха безкрайно голямата черна брада на Владимир Димитров-Майстора и бяха безкрайно щастливи, защото участват в нещо хубаво

Заредени с огромен ентусиазъм и вдъхновение са и участниците в проекта.

Джули: Първо го очертахме с бяло, с едни дълги конци, после го оцветихме и повторихме някои неща, защото ни свършиха повечето цветове като кафявото и черното... Беше забавно и ми хареса....
Бисер Кирилов: Любовта ми към изкуството. Това ме предизвиква аз да съм тук и да участвам с много други художници - и млади, и по -стари - да създаваме изкуство, което освен да краси града ни и да показва колко много художници имаме... Това показва как заедно можем да постигнем нещо огромно и значимо за града ни.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европарламентът одобри предложението за обособяване на гранична служба на Съюза
Европарламентът одобри предложението за обособяване на гранична служба на Съюза
​В Карлово учредиха национално сдружение на кметовете на кметствата в България
​В Карлово учредиха национално сдружение на кметовете на кметствата в България