НОВИНИ

АБВ няма претенции за датата за изборите, стига да са ясни кандидатите

Партия АБВ няма никакви претенции за датата за изборите за президент, стига кандидатите да са известни преди това. Като гледаме датата ще е ясна, но не знаем кой ще участва, каза в "Още от деня" Ивайло Калфин.

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 06.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Ивайло Калфин, зам.-председател АБВ: Ние се опитваме да съдействаме за някакъв процес, който да консолидира по-силна кандидатура. Ситуацията е много ясна политически - имаме един силен кандидат в лицето на ГЕРБ, кой и да бъде. Ако всеки друг има амбицията действително да спечели изборите,трябва да се потърси максимално широка коалиция и максимално избираеми кандидати. Вместо това виждаме да се играят партийни игрички. Досега не съм чул някой, освен ГЕРБ, ние се явяваме, за да спечелим тези избори.

Няма нищо лошо кандидатът за президент да бъде издигнат от Инициативен комитет, коментира Ивайло Калфин. Въпросът е този, който го издига и носи отговорност за него, действително да е така и да се знае кого са предложили.

АБВ очаква да има покана за преговори за кандидат за президент, но няма как да се отзове на нея, ако тя е свързана с условия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Художници от шест страни рисуват в гора край Разград
Художници от шест страни рисуват в гора край Разград
Законът за антитероризма – най-важните задачи според ген. Василев
Законът за антитероризма – най-важните задачи според ген. Василев