НОВИНИ

Дете се удави на плажа във Варна

11-годишно момиче от Провадия се удави на плажа във Варна днес по обед. Въпреки 40-минутните усилия, медицинският екип не е успял да спаси детето. Причината за инцидента е внезапно образувала се яма във водата. Случаят се разследва от полицията. По-късно следобед на същото място от удавяне беше спасено 15-годишно момче.

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 12.07.2016
6616
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Инцидентът е станал при жълт флаг и бурно море около 13.45 по обед. Група деца от Провадия без придружител са били между Централния и Южния плаж, съобщи д-р Иван Иванов, управител на поликлиника „Света Климентина“, която обслужва плажовете.

Децата са влезли във водата и 11-годишното момиче е попаднало в дънна яма. То не е можело да плува, а никой друг от групата не е забелязал изчезването на детето.

Други хора в морето забелязват тялото едва когато то изплувало. Близките, които пристигнаха на плажа, отказаха коментар. Около три часа по-късно на същото място спасителите успяха да извадят от морето 15-годишно момче.

Георги Есов, старши спасител: "По всяка вероятност момчето се е уплашило. То беше голямо, стъпваше на брега, но викаше за помощ и явно не можеше да излезе и както видяхте, го изкарахме."

Той призовава още родителите да не пускат малолетните си деца сами на плажа, а когато са с тях – да ги наблюдават непрекъснато, докато са във водата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата поема случая с Популярната каса в Дупница
Прокуратурата поема случая с Популярната каса в Дупница
​Прокуратурата разпореди проверка за насилието над дете в ЦНСТ в Шумен
​Прокуратурата разпореди проверка за насилието над дете в ЦНСТ в Шумен