НОВИНИ

Деца обучават деца на безопасен интернет

Утре е крайният срок, в който ученици от Варна могат да кандидатстват и да се включат в обучение за опасностите в интернет, и след това да предадат наученото на своите връстници. Кампанията “Безопасен интернет” се провежда за втори път по инициатива на Сдружение “Споделено работно място” с подкрепата на дирекция “Превенции” на Община Варна.

bnt avatar logo
от В. Иванова, М. Малева
19:35, 09.05.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Миналата година кампанията беше насочена към родителите – те преминаха обучение как да избягват опасностите, на които децата им могат да се натъкнат в мрежата и как да блокират достъпа до опасни сайтове. Тази година организаторите предприемат следващата стъпка – да научат самите тийнейджъри да си осигуряват безопасна интернет среда, като си задават правилните въпроси.

Боян Симеонов: "Кой стои от другата страна на мрежата – става дума за сексуално насилие, за трафик на хора, за педофилия - явления с глобални размери. Втората лекция е за мобилните приложения и какъв ефект могат да имат – тук говорим за пристрастяване, за промяна на поведението и навици, много по-различни, отколкото нашите родители имат."

Двудневното обучение е насочено към ученици на възраст между 11 и 15 години, които ще предават наученото на други деца. Скъсявайки възрастовата дистанция между обучител и обучаван, ефектът на новите знания ще бъде по-силен, убедени са организаторите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Психичноболен мъж се барикадира в дома си в Хасково
Психичноболен мъж се барикадира в дома си в Хасково
Безстопанствено помещение - обект на бежански и вандалски набези
Безстопанствено помещение - обект на бежански и вандалски набези