НОВИНИ

Деца от Силистра събират пари на Великденски базар за ремонт на училището си

Деца от силистренското училище „Отец Паисий“ събират пари, за да бъде ремонтиран входът на сградата и да бъде поставен парапет. Организирали са Великденски базар с ръчно изработени предмети и само за броени дни половината сума е събрана.

bnt avatar logo
от БНТ
19:59, 02.04.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Идеята е на четвъртокласничката Николета Караджова, чиято основна цел е ученици, родители и преподаватели да прекрачват прага на училището спокойни.

Николета Караджова: Проблемът с настилката е, че е мозайка и е много хлъзгава - някой може да падне там ...имало е случай с една моя приятелка и родител на наш съученик.
Камелия Рачева, директор на ОУ „Отец Паисий“: Това е стара мозайка, направена още с изграждането на училището 1936 година - така че Николета има пълното право да помисли за безопасността и сигурността.

Деца от различни възрасти се включват във Великденския базар, като изработват празнична украса и сувенири и ги продават в голямото междучасие. Трябва да съберат близо 600 лв.

Дарина Владимирова: .... приготвила съм великденска украса с лаленца от хартия и участвам за нова настилка за нашето училище и парапет ...,за да не падат хората и да не се хлъзгат, и да не стават злополуки ...

Родителите на Николета също помагат за каузата.

Ани Караджова: Издирвахме цени за съответните разходи, измервахме с нея, за да оформим чертеж- така че тя участва във всичко
Камелия Рачева, директор на ОУ „Отец Паисий“: В децата се развиват доста качества и компетентности... сами усещат кое върви на пазара и кое не върви ...това е първият проект, който има такъв отзвук в училище и знаят всички за него
Ани Караджова: Ние им вдъхваме повече увереност и по този начин израстват едни активни млади хора.

Само за няколко дни половината от нужните средства са събрани, а ремонтът ще започне през лятната ваканция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделци искат национална система за ранно предупреждение за градушки
Земеделци искат национална система за ранно предупреждение за градушки
​Над 50 евакуирани от горящ блок в центъра на Сочи
​Над 50 евакуирани от горящ блок в центъра на Сочи