НОВИНИ

Деца, пострадали при пътни инциденти, получиха помощ от БЧК

9 деца от София, пострадали при пътни инциденти, получиха финансова помощ от Българския червен кръст. От създаването си до момента дарителският фонд е помогнал на 734 семейства от цялата страна. От началото на годината до края на ноември загиналите деца при катастрофи са 33.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:55, 12.12.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Преди половин година Йоли пострадала на тролейбусна спирка. Тролей минава през подбедрицата на единия й крак. Приемат я в Спешното в Пирогов, без счупвания, но със смазани тъкани. Днес ходи на рехабилитация заради скъсено сухожилие.

Йоли Стоева, пострадала при инцидент с тролейбус: Аз се старая да се усмихвам, защото много хора съм ги чувала и са ми го казвали, че когато човек е усмихнат, болката е по-малка. За мен чудото е другото наименование на упоритостта.

Йоли не вини никого, но напомня, че на пътя отговорност имаме всички и трябва да бъдем внимателни.

гл. инспектор Росен Рапчев - началник сектор "Пътен контрол", ГДНП: Родителите трябва със своя личен пример да показват на децата как трябва да се справят като пешеходци, пасажери и участници в движението.
Христо Григоров, директор на Българския червен кръст: Институциите самите не биха могли да се справят, ако самите ние като участници в движението, като водачи не направим всичко възможно да спазваме знаците, да караме внимателно.

Отличник на Българския червен кръст стана младши автоконтрольор Стойчо Яковски. На спортен празник преди няколко дни той спасява дете от сигурна смърт. Бил единственият от хората наоколо, който реагирал адекватно.

Стойчо Яковски, мл. автоконтрольор "Пътна полиция", ОД на МВР-Пловдив: Аз съм минавал многократно обучения за това и в крайна сметка аз съм осребрил това, което съм научил. Това е. Никакъв герой не съм.

За да помогнеш на пострадал, трябва да знаеш как да го направиш, категоричен е Стойчо. Важно, обаче, е да бъдеш човек преди всичко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Модерен кувьоз получи АГ-болницата във Варна с помощта на Българската Коледа
Модерен кувьоз получи АГ-болницата във Варна с помощта на "Българската Коледа"
​Първите 20 електробуса тръгнаха по две линии в София
​Първите 20 електробуса тръгнаха по две линии в София