НОВИНИ

Дежурен лекар евакуира пациенти след пожар в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив

Дежурен лекар и медицински сестри изгасиха пожар и евакуираха 52-ма пациенти от отделението по урология в Университетската болница в Пловдив тази нощ. Благодарение на бързата реакция на медиците няма пострадали. Нанесени са само материални щети.

bnt avatar logo
от Росица Колева
19:45, 04.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Огънят пламнал в учебна зала за подготовка на студенти. От високата температура стъклата се изпочупили, а дограмата се стопила. Целия коридор се изпълнил с черен дим и сажди. Дежурният лекар Тодор Горанов заедно с медицински сестри започнали веднага евакуация на пациентите, като Горанов успял да изгаси пламъците още преди пристигането на пожарникарите.

Тодор Горанов - дежурен лекар: На излизане от лекарския кабинет усетих миризма на пушек, приближавайки се към нея, и топлина и задимяване и може би инстинктивно или не, засилих се към мястото, грабнах първия пожарогасител и направих това, което е редно.
Мария Бимбалова: Сестрата влезе в стаята и „Бързо!" започна да изкарва болни... нямате си представа с едната ръка дърпа едно легло, с другата ръка - друго легло и ни извлякоха навънка.
Севдалина Кючукова: Тези, които не се движат, с леглата ги свалиха долу. Благодарна съм на екипа.

Евакуираните пациенти са останали за около три часа в отделение на първия етаж. Предполага се, че пламъците в клиниката са тръгнали от неизправен електроуред или от проблем в електрическата инсталация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецсъдът промени обвинението срещу бившия външен министър Даниел Митов
Спецсъдът промени обвинението срещу бившия външен министър Даниел Митов
Националното следствие започва разследването на катастрофата в село Търнак
Националното следствие започва разследването на катастрофата в село Търнак