НОВИНИ

Диана Саватева, ГЕРБ: Огромен обем от работа е извършен по границата с Турция

В постановление от 2009 г. за обекти, включени в Стратегията на националната сигурност, никъде няма забрана за снимане и получаване на информация, каза депутатът от ГЕРБ Диана Саватева в студиото на "Още от деня" в отговор на твърденията от страна на БСП, че се прикрива информация около строежа на границата ни с Турция.

bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 20.10.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Диана Саватева, депутат от ГЕРБ: Като дейност охраната на границата присъства, логично е и като съоръжение да се включи в Стратегията за национална сигурност. Съоръжението е завършено, така че е логично. Минала съм 60 км от Малко Търново до Резово по границата през лятото. Разбивана е скала, за да се направи съпътстващата инфраструктура. Снимкте показват какъв огромен обем от работа е извършен, понеже имаше обвинение, че нищо не е свършено.

Тя обясни, че временото съпътстващото съоръжение има за цел да забави потоците от мигранти, не да ги пресече, а после и техниката се включван, обясни Саватева.


Диана Саватева, депутат от ГЕРБ: Включването на съоръжението в този списък има за цел и да се намали срокът за обявяване на обществени поръчки. А възможността да се обжалва процедурата се използва понякога и недобросъвестно, злоупотреба с права. Никой не може да каже, че нито един не е пресякъл границата, естествено, че има групи, които преминават, разбира се, че се задържат в страната, но определено не може да се отрече, че трафикът е доста по-нисък.

Относно исканата от БСП оставка на Симеонов, Саватева отбеляза, че включването на оградата в стратегическата сигурност е акт на целия МС, не на Валери Симеонов, и този акт не е направен с цел прикриване на информация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на гръцкият парламент на посещение у нас
Председателят на гръцкият парламент на посещение у нас
Административният съд отложи делото за референдума в Младост
Административният съд отложи делото за референдума в "Младост"