НОВИНИ

Таско Ерменков: Имаме съмнения, че с парите за оградата са пълнени нечии джобове

Ние стоим зад искането си за оставките заради оградата по границата с Турция, каза депутатът от БСП Таско Ерменков в предаването "Още от деня". Имаме съмнения, че с парите за оградата са пълнени нечии джобове, добави той.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 20.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Таско Ерменко, депутат от БСП: Искаме оставката на вицепремиера Валери Симеонова заради свободата на словото, като вносител на предложението за обявяване на оградата за обект от Стратегическата национална сигурност, което нарушава правото на информиране. Не можем да разберем колко пари са похарчени, какво се случва, къде отиват средствата на данъкоплатците и дали са изхарчени целесъобразно. Обектите от Стратегическата национална сигурност са именно такива, да не се огласяват с цел запазване на сигурността.

Ерменков обяви, че БСП не е против министър Валентин Радев, понеже от ГЕРБ, а защото с внесеното предложение се слага някаква черта между информираността и оградата.

Това че показваме слабостите, не значи че информираме, добави той. Според него съоръжението не се охранява по цялата дължина на оградата.

Таско Ерменко, депутат от БСП: Нямаме достатъчно човешки фактор, но и някои проблеми има и с техниката. Ще се предприемат най-вероятно компетентните мерки срещу това. Не е редно всеки да снима по границата, но когато става дума за депутати, избрани от народа, трябва да се съдейства даже. Елена Йончева е пусната да снима след намеса на местните власти. След завършване на филма ще стане ясно точно какви са фактите и какви действия ще се предприемат.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1500 българи учат във френски учебни заведения
1500 българи учат във френски учебни заведения
Ограничават обезщетенията за безработица
Ограничават обезщетенията за безработица