Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Димитър Главчев: Нито един онкоболен няма да остане без лекарства

Тази седмица управляващите отхвърлиха ветото на президента за мораториума върху лекарствата. Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов", че това е била една много добре експлоатирана от опозицията тема. Изказванията от типа, че управляващите са изгубили човешкото си лице, той не смята за правилни. Главчев беше категоричен, че няма да остане нито един онкоболен без лекарства.

от БНТ
10:23, 17.12.2017
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Според Димитър Главчев, премиерът много повече изразява функцията си на обединител на нацията, защото той се опитва да намери диалог с всички. Главчев обясни още, че всъщност става дума за един по-специален режим, който да контролира отпускането на лекарства и казусът е специфичен. "Не трябва да се заиграва с мъката на хората", категоричен беше той. Няма да остане нито един онкоболен без лекарства, само ще се разглеждат по специален ред от лекари, защото това са редки заболявани, по които трябва да има произнасяне на експерти.

Димитър Главчев, депутат от ГЕРБ: След като става дума за лекарства най-вероятно има намеса на фармацефтични компании. Логично е да има някаква връзка. Не е важно това в случая. Още 400 милиона има за здравеопазване, но автоматичното влагане на все повече финансов ресурс в един сектор, който всички казват, че не е все още реформиран, защото не са доволни нито лекари, нито пациенти, не винаги води до един добър резултат.

Новата година ще започне с вот на недоверие срещу правителството. Главчев каза, че те все още не знаят за какво ще е този вот. Той припомни, че вотът е бил анонсиран преди два месеца. Той го определи като "хроника на една предизвестена смърт", защото е ясен какъв ще бъде резултатът.

Димитър Главчев, депутат от ГЕРБ: Този вот специално мога да направя с Макрес аналогията - хроника на една предизвестена смърт, тъй като е ясен резултата от вота какъв ще бъде. Чисто математически са 122 на 118 гласовете, така че ясно е. Но те и самите казват,че вота не е необходимо да доведе до сваляне на правителството. Макар, че онзи ден казаха, че мислят, че ще доведе. Което -н е знам къде ги виждат тези блянове.

Според Главчев, особеното в случая е кога се прави вотът на недоверие - точно в навечерието на европредседателството. "Манастирът е тесен вече за техните души и те си търсят международна изява", коментира Главчев.

"Забаламосват" ли управляващите Валери Симеонов?

Димитър Главчев, депутат от ГЕРБ: Мисля, че съвсем конкретно каза премиерът какво трябва да се направи и всички вече го знаят. Трябва да има промяна в плана за Пирин и в концесионния договор. Самият премиер каза, че е две ръце за втори кабинков лифт.

По мнението на депутата в интерес на туризма, без да се нарушава екологията, е да се направи втора кабинка. Той посочи и факта, че все пак лифтът е екологичен транспорт, за разлика от автомобилите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Курбан за жертвите на трагедията в Хитрино
Курбан за жертвите на трагедията в Хитрино
Мерките за сигурност по време на коледните базари в Европа
Мерките за сигурност по време на коледните базари в Европа