НОВИНИ

Димитър Манолов, КТ "Подкрепа": Има индустрия с фалшивите болнични

Президентът на КТ "Подкрепа" каза, че не е разговарял с премиера Бойко Борисов от петък до малко преди участието си в предаването "Още от деня". В разговора Димитър Манолов сподели, че е останал с впечатлението, че Борисов е разбрал част от аргументите на синдикатите.Манолов каза, че има индустрия с фалшивите болнични.

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 18.11.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа": Не бях разговарял с премиера до преди малко. Преди малко говорихме по телефона. Той ми се обади. Очевидно е, че там има проблем и това не е тайна за никого, че има злоупотреби с цялата тази работа, но лечението не е това първият ден болнични да не се плаща. Ако има сериозна тежест на тези нарушения, те са на друго място, а не у тези хора, които се разболяват за 2-3 дена, особено сега от вируси и т.н. и за които този доход е много важен.

За да се стигне до някакво решение, със сигурност трябва да има сближаване на позициите, добави събеседникът.

Димитър Манолов: Аз останах с впечатлението, че той разбра част от моите аргументи. Както, разбира се, аз изслушах неговите, които отдавна знам - това, че се е увеличил броят на болничните, че има хора, които тежко злоупотребяват, има хора, които си вземат по 2-3 месеца болнични и ходят в чужбина на работа. Това са факти, които са известни на всички. Но не е това решението - да обявиш всички, които ползват болнични, за престъпници и да ги накажеш.

Манолов каза, че има индустрия с фалшиви болнични.

Димитър Манолов: Търговски дружества, които са регистрирани само за да точат болнични. Назначават се 10-ина човека, не се плащат никакви осигурителни вноски за тях, фирмата не развива никаква дейност, но понеже те са регистрирани в НАП, се внасят фалшиви болнични за тези работници и се теглят пари.

Целия разговор вижте във видеото.





Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деница Златева: Критиките на Станишев целят свалянето на лидера на БСП
Деница Златева: Критиките на Станишев целят свалянето на лидера на БСП
Александър Сиди: Договорено е увеличаване на минималната пенсия до 250 лв.
Александър Сиди: Договорено е увеличаване на минималната пенсия до 250 лв.