НОВИНИ

Диригентът Росен Миланов гостува на Софийската филхармония

Един от най-успешните български диригенти Росен Миланов гостува на Софийската филхармония в един специален концерт в дните преди Коледа. Под неговата диригентска палка в зала България ще прозвучи "Реквием" на Джузепе Верди. За да бъде изживяването наистина незабравимо, за солисти на концерта са поканени някои от най-добрите наши оперни певци, които имат в репертоара си Реквиема на Верди.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
20:42, 11.12.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Росен Миланов казва, че не се вълнува на всяка цена от оценките, които получава за работата си, защото главното, което го занимава, е личната му отдаденост на музиката. Удовлетворението му идва, когато под негово ръководство музикантите успяват да дадат най-доброто, на което са способни.

Реквиемът на Верди е произведение, което говори на всеки отделен слушател по особено интимен начин. Енергията на тази музика увлича в един емоционален екстаз, който по естествен начин буди размисъл за тленното и нетленното.

Росен Миланов, диригент: Но най-важното за мене е, че всъщност реквиемите са писани за тези, които остават да живеят. Те са писани, за да утешат тези, които са загубили нещо. Така че мисля, че преди Коледа има смисъл да има произведения, които ни докосват по един такъв дълбок начин, защото това са неща, които отговарят на едни такива общочовешки въпроси - например какво става, когато ние вече не съществуваме, как точно става преходът от материално към духовно.

В това интензивно духовно пътешествие четирима великолепни певци са поканени да изпълнят четирите солистични партии. Гласовете на Цветелина Василева, Марина Пенчева, Михаил Михайлов и Ивайло Джуров ще пренесат посланията на Верди до сърцата на публиката в зала "България".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин и Ердоган говориха по телефона за ситуацията в Сирия
Путин и Ердоган говориха по телефона за ситуацията в Сирия
Робот започна работа в софийска кантора
Робот започна работа в софийска кантора