НОВИНИ

До дни в Русе ще заработи буферен паркинг

Паркингът се намира в кв. Дружба, на пътя-Русе-Варна. Срещу минимално заплащане, гостите на града ще могат да оставят колите си. Финансирането е осигурено по международен проект, чиято цел е да се намали замърсяването на градската среда, като се насърчи ползването на обществен транспорт.

bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 02.06.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Паркингът е с 41 места, от тях - 4 за инвалиди. Таксата от 2,50 лв. ще се заплаща на пост терминал, като в нея са включени и две пътувания в рамките на денонощие с тролейбусен транспорт.

Николай Симеонов - координатор на проекта: Целта е да се намали трафикът от периферията на града към центъра и съответно това ще намали и броя на автомобилите, които спират в централната градска част, и съответно задръстванията ще намалеят.

Хората от квартал „Дружба" смятат, че буферният паркинг, който е и под видео наблюдение, ще реши и техния проблем с паркирането.

Емануела Николова: Примерно, някой дойде на гости, тук в района, може и да го ползват, защото има разправи за местата, кой къде е паркирал.

Буферният паркинг ще бъде тестван в продължение на година. Ще продължи да съществува и след това, ако се окаже, че към него има интерес и може да се самоиздържа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остър недостиг на специалисти в РЗИ-Русе
Остър недостиг на специалисти в РЗИ-Русе
Никола Манев и Лъчезар Ошавков - приятелство за Гинес
Никола Манев и Лъчезар Ошавков - приятелство за "Гинес"