НОВИНИ

До края на октомври завършват част от водния цикъл на Банско

Около 26 милиона лева европейски средства получи община Банско за довършването на водния цикъл в града. Това е втората фаза на проекта, като ще бъде подменен водопроводът, ще се изгради разделна канализация, отпадъчните водите няма да се оттичат в река Глазне както досега, а ще се пречистват от ново съоръжение. Изпълнението на целия проект ще продължи 20 месеца, но фирмата изпълнител е обещала, че голяма част от забавените дейности ще се реализират още до края на тази година.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
19:40, 26.07.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

От фирмата изпълнител са обещали до края на октомври новата пречиствателна станция да заработи, а ВиК мрежата в западната част на града да е готова. При посещението си в Банско министърът на околната среда и водите Ивелина Василева каза, че това е последният шанс на града да има модерна канализационна мрежа.

Ивелина Василева - министър на околната среда и водите: "В самия договор има заложена клауза, че ако строителството не бъде приключено, то тогава цялото финансиране, тоест 83,8 милиона трябва да бъде възстановено по програмата."
Георги Икономов – кмет на Банско: "Ще използваме всичкия инструментариум, който дава договорът и законодателството, за да упражняваме контрол, ежедневен, по строителните работи."

Че проектът за водния цикъл на Банско ще бъде изпълнен в определените срокове, вярват и местните хора.

"Другите квартали като обещаха, направиха. Сега дано и нашия квартал го оправят."

Ако строителят не удържи на думата си и не спази обещаните срокове, Oбщина Банско ще трябва да върне получените почти 84 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Българите поставят знак на равенство между думите политика и корупция
​Българите поставят знак на равенство между думите политика и корупция
Парламентът прие окончателно съдийското самоуправление
Парламентът прие окончателно съдийското самоуправление