САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

До месец ще е готово обвинението за хулиганските действия в Асеновград

Нови две обвинения за хулиганство и нанасяне на средни телесни повреди са повдигнати вчера на две от задържаните лица след сбиването в Асеновград. Това съобщи в студиото на "Денят започва" Окръжния прокурор на Пловдив - Румен Попов.

от БНТ
07:28, 30.06.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Има две пострадали деца с нанесена средна телесна повреда, едното от тях е с два счупени ломбални прешлена на гръбнака след удар с гребло, а другото със счупена ръка. Девет са задържаните лица до момента като всички те са участници в хулиганските действия в Асеновград от 26 юни. Той каза още, че се очаква да бъдат повдигнати обвинения и на други две лица участвали в сбиванията. Има поне още две лица, които се издирват и ще им бъдат повдигнати обвинения.

;
Румен Попов - окръжен прокурор на Пловдив: По досъдебното производство тепърва се установява съпричастността и на други лица, които са взели участие в хулиганските действия, т.е. очаква се след установяване на личността на нови обвинения спрямо други лица. Ще има и други обвинения с оглед събраните доказателства свързани със закани с убийство, защото такива доказателства са събрани към момента. Ще бъдат отделени материали за извършено престъпление опит за извършване на убийство чрез използване на МПС, тъй като има такива доказателства към момента по делото. В рамките на един месец максимум това досъдебно производство ще бъде внесено в районен съд Асеновград с надлежен обвинителен акт.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Граждани на 6 държави влизат по нови правила в САЩ
Граждани на 6 държави влизат по нови правила в САЩ
Започва процес срещу бившето ръководство на АЕЦ Фукушима-1
Започва процес срещу бившето ръководство на АЕЦ "Фукушима-1"