НОВИНИ

Емил Димитров: Генерира се 1 милиард в сенчеста икономика

В студиото на "Още от деня" беше депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров - председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 29.06.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Контрабандата винаги е била тема, която се обсъжда с особено притеснение. Според Димитров нещата вървят и е оптимистично настроен. Томислав Дончев готви закон за горивата. Очаква се съпротивата да е голяма.

Емил Димитров: Разбира се, че ще има съпротива. Генерира се 1 милиард в сенчеста икономика. Някой печели 1 милиард. Този човек, тази група хора, които ги печелят, няма да кажат: "Благодаря, отказваме се от тях." Те години наред са ги притежавали. Но ако влязат в бюджета, е съвсем друго.

4000 са бензиностанциите, които са на светло. Те имат всякакви уреди. В момента се обсъжда дали уредите, които са им сложени не може още един път да бъдат препроверени. Според Димитров е хубаво да стане това, за да няма манипулация, но има други около 20-30 000 бензиностанции, които продават, за които никой не знае, защото не са регистрирани.

Димитров се съгласи с думите на главнитя прокурор, че Икономическа полиция не работи.

Емил Димитров: Не може една трета от горивата да минават и никой да не ги вижда. Не може 400 контейнера на месец да минават през една граница и никой да не го вижда. Не може камионите да се абонамент долу на границата и никой да не го вижда.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца стигат до плажа по обиколен път заради частен имот
Деца стигат до плажа по обиколен път заради частен имот
Одобрение за Мария Габриел от комисиите на ЕП
Одобрение за Мария Габриел от комисиите на ЕП