НОВИНИ

Договор за нови бойни машини в армията - най-рано през май догодина

Най-рано през май догодина може да бъде подписан договорът за доставка на новите бойни машини на пехотата. Това заяви командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов на полигона "Сливница", където награди военнослужещи, участвали в турнир по стрелба. Признание имаше за БНТ и за новините "По света и у нас". Репортерът Николай Минков е отличен за приноса му при отразяването на живота и дейността на хората с пагони през годината.

Николай Минков
от Николай Минков
22:06, 07.11.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

През юни парламентът даде зелена светлина за закупуването на поне 150 нови бронирани машини за пехотата. До този момент обаче министерството на отбраната все още не е отправило покани към потенциални доставчици.

Генерал-майор Михаил Попов, командир на Сухопътните войски: В момента се доизчистват детайли по искането за представянето на оферти и смятам, че до края на месеца тези искания ще бъдат изпратени.

12 нови проекта за модернизация е подготвило командването на Сухопътните войски, за да може още от следващата година да започне тяхното финансиране.

Генерал-майор Михаил Попов, командир на Сухопътните войски: Касаят приборите за наблюдение във всички подразделения на сухопътни войски. Касаят логистичното осигуряване, комунално-битово осигуряване, хранене на ...батальони. Става въпрос и за безпилотни летателни апарати. Става въпрос и за радари за подразделенията за ПВО.

По повод празника на пехотата командирът на Сухопътните войски генерал майор Михаил Попов отличи репортера на "По света и у нас" Николай Минков със статуетка и грамота за приноса при отразяване живота и дейността на хората с пагони през годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп уволни министъра на правосъдието на САЩ
Тръмп уволни министъра на правосъдието на САЩ
Потвърдено: Путин и Тръмп ще се срещнат в Аржентина на форума на Г-20
Потвърдено: Путин и Тръмп ще се срещнат в Аржентина на форума на Г-20