НОВИНИ

Докладът на европейските прокурори ще бъде публичен

Докладът на групата европейски прокурори, които правят анализ на българската прокуратура, ще бъде публичен. Това стана ясно след среща в Брюксел на министъра на правосъдието Екатерина Захариева със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис. Той наблюдава работата на Службата за подкрепа на структурната реформа.

Владислав Велев
от Владислав Велев
20:15, 30.06.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Министърът на правосъдието запозна представители на Европейската комисия, сред които заместник-председателите Кристалина Георгиева и Валдис Домбровскис, с хода на съдебната реформа в България.

Според Екатерина Захариева мисията на европейските прокурори в България, която продължава до края на годината, е получила висока оценка. Препоръките от доклада, както и резюме на документа, ще бъдат публични.

Очаква се в края на тази година или в началото на следващата да бъде публикуван поредния доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка. Комисията наблюдава съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията в България и прави препоръки за подобряване на работата на българските институции. Това беше договорено като условие за приемане на България в Европейския съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече реклама за туризма в малките общини
Повече реклама за туризма в малките общини
Грешка в системата доведе съдебен изпълнител до дома на жена
Грешка в системата доведе съдебен изпълнител до дома на жена