НОВИНИ

Доналд Тръмп - акцент в карнавалите по света

Световната политическа сцена и милионите реакции в социалните мрежи далеч не са единствените пространства, обитавани от Доналд Тръмп. Русата коса на президента на Съединените щати даде идея на много германци за традиционните карнавали в страната, но сатирата не подмина и други политически фигури.

bnt avatar logo
от Калина Текелиева
10:29, 25.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Дни преди традиционния предвеликденски карнавали в Германия, една баварска фабрика за костюми се изправи пред неочаквано предизвикателство - да отговори на търсенето на перуки, имитиращи косата на Тръмп.

Сузане Мюлер, управител: "Нямаме никакви перуки с косата на Тръмп на склад, защото ги изкупуват веднага щом ги произведем. Предполагам, че са толкова популярни, защото той постоянно е в медиите и казва неща, които са необичайни за политическата сцена. Затова и търсенето на такива перуки е огромно."

Традиционните карнавали в дните преди Великденските пости са в католическите части на страната. В продължение на 6 дни жителите на Кьолн, Дюселдорф и Майнц организират шествия, пеят и танцуват, а с маските и костюмите най-често иронизират известни политици. Основен акцент на закачките тази година се оказа Доналд Тръмп.

Сузане Мюлер, управител: "Хората обличат син костюм с червена вратовръзка, слагат русата перука и могат да правят, каквото си поискат."

И щом перука, имитираща косата на Доналд Тръмп, ни позволява да правим, каквото пожелаем, си заслужава да помислим за границата между хумора и политическото влияние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голото мъжко тяло в изложба
Голото мъжко тяло в изложба
Тя на Пол Верховен със Сезар за най-добър филм
"Тя" на Пол Верховен със "Сезар" за най-добър филм