НОВИНИ

Държавата отпуска първите милиони за „Пловдив 2019”

До края на месец март Пловдив ще получи първия транш от държавното финансиране за проекта "Европейска столица на културата” в размер на 6 милиона лева. Това съобщи служебният министър на културата Рашко Младенов. Днес той посети Пловдив и се срещна с представители на културните институти в града и кмета Иван Тотев.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
21:15, 24.02.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

След разговорите в Oбщината Рашко Младенов заяви, че в Пловдив определено се усеща съзнанието за общност, а начертаният екшън план работи. Той ще поиска Министерството на финансите да отпусне необходимите средства за европейска столица на културата, които се очакват от държавата.

Рашко Младенов – служебен министър на културата
"Сега и първия път и втория път като се срещнахме първите въпроси бяха парите, парите. Да, наистина има определени от държавата пари, които трябва да влязат за да продължи работата. Първият транш трябва да бъде прехвърлен в края на месец март."
Иван Тотев - кмет на община Пловдив
"Което означава, че това, което чух от господин министъра, е точно правилното до края на март, ако се работи по екшън плана, нямаме опасност да се притесняваме, че ще почнем разговори с конкретните бенефициенти, за да могат и те да си планират своите дейности."

По подготовката за Европейска столица на културата се работи сериозно, каза Младенов и даде за пример ремонтите на Археологическия музей, на Драматичния театър, както и предстоящата реконструкция на Кукления театър и на Концертната зала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: Няма заплаха от ученията на НАТО в Черно море
Стефан Янев: Няма заплаха от ученията на НАТО в Черно море
Ислямска държава пое отговорност за атентата в Сирия
"Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Сирия