НОВИНИ

Двама непълнолетни братя убиха по жесток начин възрастна жена в Провадия

Двама непълнолетни братя са задържани за срок до 72 часа за грабеж, придружен с изнасилване и убийство на самотна жена в Провадия, съобщиха от пресцентъра на Варненската прокуратура.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
16:57, 26.11.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

В събота, 25 ноември 2017 г, само за часове след като в дома си била намерена убита самотно живееща жена в град Провадия, тежкото криминално деяние е било разкрито от служители на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна. Разследването е било възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.

Извършители на престъплението са двама братя – на 17 и на 14 години, срещу които са намерени достатъчно доказателства при проведените процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване, за грабежа, придружен с убийство и за изнасилването.

17-годишният Станислав М. и брат му – 14-годишният Осман Ю., са задържани с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжна прокуратура във Варна за срок до 72 часа, след като са привлечени като обвиняеми за престъпления по член 199, ал. 2, т. 2 и по член 152, ал. 3, т. 1 от НК. Ще бъде внесено искане във Варненския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда срещу тях.

В понеделник самотно живеещата 77-годишна жена наела двамата братя да пренесат дърва за огрев в дома ѝ. За работата платила 20 лева. В сряда те решили да извършат грабеж в дома ѝ. Проникнали на първия етаж на къщата ѝ вечерта. Жената гледала телевизия на втория етаж и усетила присъствието им. Слязла да провери какво се случва. Тогава братята се нахвърлили върху нея, като я душили и удряли с твърд предмет по главата, и я изнасилили. От дома й липсват вещи и пари.

По-тежкото престъпление, по които са обвинени двамата братя, се наказва с лишаване от 5 до 12 години за 17-годишния, а 14-годишният му брат може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. Двамата обвиняеми са ученици, но 14-годишният Осман не посещава редовно училище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-опасните пешеходни подлези във Варна
Най-опасните пешеходни подлези във Варна
Прекъснаха мача между Локомотив (Пд) и ЦСКА-София, фенове нахлуха на терена
Прекъснаха мача между Локомотив (Пд) и ЦСКА-София, фенове нахлуха на терена