НОВИНИ

Две години по-късно - започва делото за взрива в Горни Лом

Две години след трагедията в Горни Лом започва делото за взрива в завода за боеприпаси. На 1 октомври 2014 година експлозия в завод "Миджур" отне живота на 15 души след като изравни със земята два от цеховете на предприятието.

bnt avatar logo
от БНТ
06:25, 13.12.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Взривът остави без родители четири деца, а две жени бяха ранени. Досега държавата е изплатила по 10 000 лева обезщетения на близките на загиналите. За инцидента в Окръжния съд във Видин са повдигнати обвинения срещу четирима души, сред които и собственикът на завода Валери Митков. Той е привлечен под отговорност за смъртта на 15 души и причинени телесни повреди на две лица.

Срещу него е повдигнато и обвинение за съставяне на документи, в които е удостоверил неверни обстоятелства. Обвиняема за причинена смърт по немарливост е бивша служителка в завода, която е отговаряла за условията на труд. Подсъдими за длъжностни престъпления са и бивш директор в Министерството на икономиката и бивш началник на отдел „Контрол върху общоопасните средства" в МВР. Делото ще се гледа при закрити врати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът връчва мандат на Реформаторския блок
Президентът връчва мандат на Реформаторския блок
Днес е най-рисковата операция по източването на горивото от цистерните
Днес е най-рисковата операция по източването на горивото от цистерните