НОВИНИ

Две жертви след катастрофа до Елхово

Двама души загинаха, а един е тежко ранен при катастрофа между лек автомобил и ТИР на пътя за Граничния пункт - Лесово. Инцидентът е станал следобед на опасен завой след Елхово.

bnt avatar logo
от БНТ
22:28, 28.11.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

На завоя се сблъскват челно Форд, пътуващ към Елхово и български ТИР, движещ се към границата. При удара на място загиват 19-годишно младеж и 59-годишен мъж, които били в лекия автомобил.

Шофьорът - 32-годишен мъж от Сливен, е затиснат от вратата, затова се е наложило колата да бъде разрязана, за да бъде изваден. Той е с множество травми, оказана му е лекарска помощ, в травматичен шок е и с опасност за живота.

Шофьорът на товарния автомобил не е с тежки наранявания. Заради инцидентът пътят с часове беше затворен за движение за товарни автомобили. Леките се отбиваха по страничен път, който минава през стар каменен мост, опасен за тирове.

От двете страни на опасния завой се образуваха километрични опашки от камиони. През 2010 г. завоят беше пътният участък в страната, с най-много жертви. Тогава в три катастрофи загинаха петима души. Шофьори коментираха, че вероятната причина за инцидента е мокрият път и неспазване на ограничението на скоростта, което е 40 км в час.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледно дърво със зъбчати колела
Коледно дърво със зъбчати колела
Генерал-майор Груди Ангелов е новият началник на Военната академия
Генерал-майор Груди Ангелов е новият началник на Военната академия