НОВИНИ

Двойният стандарт при храните - коментар на Донка Байкова и Александър Йоцев

Брюксел определи да отпусне 1 300 000 евро помощ за това да има информираност по отношение на двойния стандарт при храните. Потребителските организации в България ще могат да провеждат кампании, изследвания, проучвания и да насочват вниманието към това кои продукти са с по-ниско качество.

bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 24.07.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Проф. Донка Байкова: Какво означава минимални стандарти - с минимално заложени показатели за присъствие на даден рецептурен ингридиент. Аз не съм удовлетворено от това. Искам еднакви състави когато се касае за една и съща марка продукт, един бранд. И от там нататък или е такъв и има право да се нарича със съответната марка, която познаваме и предпочитаме, или е на друг щанд.
Александър Йоцев: В никакъв случай не се допуска храна на пазара, която прави здравословни компромиси. Но въпросът не трябва да се истеризира и същевременно той е важен. Целият Европейски съюз, цялото общество е изтъкано от двойни стандарти. Това, че ние сме се захванали в момента с храните, това е доста по-малка част от неща в правосъдието, в информационните сфери и т.н.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Гореща вълна и суша във Великобритания
​Гореща вълна и суша във Великобритания
По-скъпи или по-евтини са плодовете и зеленчуците това лято?
По-скъпи или по-евтини са плодовете и зеленчуците това лято?