НОВИНИ

От третия път: дадоха ход на делото срещу акушерката, пребила новородено

Точно година след побоя над малката Никол, днес Софийският градски съд направи трети опит да започне делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Тя е обвинена за побой над новородената Никол.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
12:06, 18.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

На влизане в съдебната зала акушерката отказа да коментира дали се е запознала с доказателствата по делото. Адвокатът на Емилия Ковачева поиска нов съдебен заседател да гледа делото, смяна на прокурора. Поиска привиканите свидетели да бъдат отстранени. Съдът прецени да даде ход на делото. През март адвокат Владислав Янев поиска отлагане на делото, с мотива, че подзащитниците му нямали достатъчно време да се запознаят с представените видеозаписи от нощта, когато Ковачева е нанесла побой на бебето.

Защитникът твърди, че записите не са категорични, а общественият натиск пречи на безпристрастността на процеса. Прокуратурата е на мнение, че защитата умишлено бави делото. Според прокуратурата деянието е извършено по особено мъчителен за бебето начин и с особена жестокост.

Обвинителният акт срещу Емилия Ковачева бе внесен през декември 2015 г. В момента тя е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Родителите на вече едногодишното момиченце предявиха 400 000 лева граждански иск срещу подсъдимата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благоевградските театрали подкрепят националния протест
Благоевградските театрали подкрепят националния протест
Съдът постанови задържане под стража на обвинената за убийството на Александра
Съдът постанови задържане под стража на обвинената за убийството на Александра