НОВИНИ

Ефективна присъда за убийците на таксиметровия шофьор Васил Ашиков

Ефективни присъди получиха убийците на таксиметровия шофьор Васил Ашиков. 27-годишният Космас Джероме Космас беше осъден днес на 20 години лишаване от свобода при строг режим, а 24-годишната Ренета Козарoва – на 18 години затвор. Припомняме, че грабежът, предварително планиран от двамата осъдени, и убийството на Ашиков бяха извършени на 9 срещу 10 април миналата година. Двамата са нанесли на водача 61 прорезни и прободни рани по цялото тяло и му откраднали 20 лева и мобилен телефон, оценен на 30 лева.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
17:59, 12.03.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Заради признаване на вината си и на всички факти и обстоятелства в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна и поисканото съкратено съдебно следствие от подсъдимите, наказанието беше намалено с една трета. За Ренета Козарoва съдът определи лишаване от свобода 12 години, а за Космас Космас - 13 години и 4 месеца.

Павел Димитров – адвокат на Космас Космас
„Аз мисля, че участието на Космас с тази инвалидност по отношение на резултата е по-малко, и освен това на него му дадоха тавана, т.е. това е максимумът.“
Иван Томов – адвокат на Ренета Козарова
„Наказанията не са малки въобще. Самото държвано обвинение поиска 20 години, 20 години беше определено за Космас Космас, 18 за Ренета Козарева.“

Роднини, приятели и колеги на убития Ашиков не останаха доволни от присъдата.

Румяна Цолова - дъщеря на Васил Ашиков
„За 50 лева може ли такова нещо... На парчета да ги режа искам...“

Съдът удовлетвори частично гражданския иск, предявен от тримата наследници на убития Васил Ашиков. Осъдените трябва да им изплатят общо 340 000 лева, както и да покрият разноските по делото. Съдебният акт на Варненския окръжен съд може да бъде обжалван пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава бедственото положение в община Брегово
Продължава бедственото положение в община Брегово
Бъдещето на Димитър Бербатов остава неясно (ВИДЕО)
Бъдещето на Димитър Бербатов остава неясно (ВИДЕО)