НОВИНИ

Криминалисти от София ще разследват убийството на Дамла в Момчилград

Екип от криминалисти от София ще се включи в разследването за убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград, съобщи в Кърджали главният прокурор Сотир Цацаров. Предстои провеждането на няколко експертизи. Най-важната от тях е ДНК, която трябва да е готова утре. Ще бъде проведен и следствен експеримент с участието на майката, която съобщи, че е открила детето си мъртво в неделя сутринта след като се е върнала от нощна смяна.

bnt avatar logo
от Валя Атанасова
18:05, 19.12.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Все още не е готова съдебно медицинската експертиза за смъртта на Дамла, но вече е ясно каква е причината.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Детето е починало, извършено е задушаване, което не е душене, а чрез притискане.

Единственият задържан по случая е майката на детето, но срещу нея не е повдигнато обвинение за убийството.

Сотир Цацаров, главен прокурор: По преценка на наблюдаващия прокурор тя е обвинена в престъпление по член 182 от НК, което е оставяне без надзор на дете.

В разследването на убийството ще се включат водещи криминалисти от София.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Разговаряхме с главния секретар на МВР. Необходимо е координацията на местната полиция както и на хората от главна дирекция национална полиция да се поеме от хора, които имат една идея повече опит.

Работи се по няколко версии.

Бойко Сарафов, директор на Националната следствена служба: Работи се по няколко версии, като в интерес на разследването е да не споделяме пред вас нито едната. Но категорично е изключена версията убийството да е резултат на някой психопат, който броди и е опасен за обществото.

Заради продължаващите втори ден протести в Момчилград главният прокурор Сотир Цацаров се обърна към хората от града с молба за търпение.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Трябва да ги уверя, че освен всичко друго не става дума за действия на лице, което е неустановен убиец или което може да представлява някаква огромна заплаха за обществения ред или сигурността в града. Става дума за един кръг, който малко или много се стеснява с всеки изминал час.

Усилията на разследващите са престъплението да бъде разкрито в максимално кратки срокове. Още утре се очакват резултатите от няколко експертизи, ще бъде проведен и следствен експеримент с участието на майката на убитата Дамла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москва и Пекин разкритикуваха стратегията за национална сигурност на Вашингтон
Москва и Пекин разкритикуваха стратегията за национална сигурност на Вашингтон
Путин и Вучич обсъдиха доставкита на руски газ за Сърбия
Путин и Вучич обсъдиха доставкита на руски газ за Сърбия