НОВИНИ

Протест на полицаите ще има въпреки подписания колективен трудов договор

Планираните за петък протести на полицаите остават въпреки подписания днес колективен трудов договор между МВР и синдикалните организации. Протестите ще се проведат на няколко гранични пункта, без да бъде блокирано движението там. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира, че това е тяхно право и допълни, че през 2018 г. заплатите ще бъдат увеличени между 1% и 15%.

Явор Симов
от Явор Симов
17:00, 19.12.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Присъствие на протестиращи полицаи ще има пред регионалните дирекции на гранична полиция в Елхово, Варна, Русе и Сливен, както и пред граничните пунктове там.

Независимо от предвидените коледни премии в размер на 480 лева, синдикатите не се отказват от исканията си за увеличение на заплатите с 15%. Искат още и спешен ремонт на закона за МВР, както и проект за изцяло нов закон. Министър Радев смята, че и протестите допринасят за добрата работа в МВР и каза как се отнася към предстоящия.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Като право. Имат право, протестират. Ние слушаме внимателно и което можем, се съобразяваме с него.

Според синдикалния шеф Валентин Попов тези думи на министър Радев са най доброто нещо от началото но социалния диалог в МВР.

Валентин Попов - председател на СФСМВР: Имам предвид думите на г-н Радев, че протестните действия на служителите в МВР, ръководството ги приема като право.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Аз не мога да кажа сега г-н Попов или някой друг отива и буни някакви хора, които излизат на улицата. Някъде има някакъв проблем.

От синдикатите се надяват през новата година да спрат да се тиражират версиите, че техните протести са предизвикани от външни за системата фактори. Вътрешният министър пък си пожела до празника на МВР догодина протести вече да няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен коледен базар в Трето основно училище в Благоевград
Благотворителен коледен базар в Трето основно училище в Благоевград
Безплатно паркиране в София 8 дни около празниците
Безплатно паркиране в София 8 дни около празниците