НОВИНИ

Екоминистерството се отчете за свършеното

Приети са 4 нови закона, преодоляни са изискванията в 5 от 15-те наказателни процедури за нарушаване на европейското екозаконодателство.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
19:55, 21.12.2015
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Министърът на околната среда и водите отчете днес свършеното от ведомството ѝ.

Ивелина Василева обясни, че България успешно участва в търговете за продажба на емисии на парникови газове, като приходите възлизат на 236 милиона лева. Повече от половината отиват във фонда за енергийна сигурност и за покриване на т. нар. "зелена добавка", другите ще се използват за ограничаване измененията на климата. По ОП "Околна среда - 2007 - 2013 г." успешно са приключили над 230 проекта. Построени или рехабилитирани са 44 пречиствателни станции, изградени са 15 регионални депа за отпадъци.

Ивелина Василева, министър на околната среда и водите: "Програмата успя да компенсира забавянето и можем да отчетем завидно доброто ѝ представяне. Смятам, че тя до голяма степен изпълни своите цели и чрез подобряване на екологичното състояние в страната и чрез допринасяне за повишаване качеството на живот на българските граждани. Към момента по ОПОС 2007-2013 година са разплатени 3 милиарда и 450 милиона лева".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Търси доброто”:  Да осиновиш три деца
„Търси доброто”: Да осиновиш три деца
Движение 21: Протестите на магистратите ние ще подкрепим
Движение 21: Протестите на магистратите ние ще подкрепим