НОВИНИ

Експлозии и стрелба на летище Ататюрк в Истанбул. Има жертви

Най-малко 2 експлозии и изстрели са чути на международното летище "Ататюрк" в Истанбул. По непотвърдена информация двама са се самовзривили. По думите на очевидци взривът е станaл на паркинга на аерогарата. Има жертви. На мястото на инцидента са пристигнали линейки.

bnt avatar logo
от БНТ
22:38, 28.06.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света
;

Най-малко 20 души са убити, а десетки са ранени, съобщи турският министър на правосъдието. Вероятно ще има още жертви, защото ранените са много. Очевидци разказаха, че таксиметровите шофьори извозвали много ранени.

Турският министър на правосъдието Бекир Боздаг съобщи още, че взривът вероятно е причинен от жива бомба - камикадзе. Един терорист открил огън по хората, а след това възпламенил бомбата, допълва още той.

Според свидетелски разкази терористите са били четирима и бягали в района на летището.

Експлозиите са станали на терминала на международните линии и по това време е имало много хора. Първият взрив е бил много силен, последван от по-слаб.

Все още никой не е поел отговорност за атентата. Полицията е блокирала летището и достъпа до него, всички полети са отменени. На място има линейки, пожарни коли и полиция. Премиерът Йълдъръм е свикал извънреден кризисен щаб.

Информацията е на кореспондента на БНР Нахиде Дениз.


;

Турските сили за сигурност издирват трети потенциален самоубийствен атентатор, сочат данни на медии. Той е въоръжен с автомат „Калашников“, предава TACC. Предполага се, че той се намира на територията на международното летище „Ататюрк“, което бе разтърсено от две експлозии, вероятно самоубийствени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Лидерите от ЕС изслушват Камерън за референдума​
​Лидерите от ЕС изслушват Камерън за референдума​
Над 80 % смятат, че Брекзит ще повлияе на работата на българите в кралството
Над 80 % смятат, че Брекзит ще повлияе на работата на българите в кралството