НОВИНИ

Хора с увреждания искат законови промени

Хората с увреждания също бяха сред най-активните в днешната приемна на националния омбудсман Мая Манолова във Варна. Искания за защита имаше и от хотелиери на Златни пясъци.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
20:35, 28.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Хората с увреждания поискаха лична среща с омбудсмана, за да настояват за приемане на промените в досегашните наредби – за транспорта и размера на асистентската помощ за родителите на деца с увреждания.

Бончо Бонев: "Конкретно говорим за ползването на обществения транспорт и за това, че тази Наредба ограничава хората с увреждания с ползването само на една автобуса линия."

Олга Божилова: "Ние сме майки на деца с множество увреждания и тази проблематика, която тече години наред... Идваме за пореден път да обсъдим въпроса."

Мая Манолова: "Хората наистина имат нужда от поне една институция, която да ги изслуша и която, ако не може да им помогне, поне да им начертае пътя, по който да защитават своите права."

Хотелиери от Златни пясъци се оплакаха, че има избирателно отношение към гостите на различни хотели от страна на общинсикя „паяк“. Те също поискаха промяна - при вдигането на кола да присъства служител на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо има повишение на цените на горивата?
Защо има повишение на цените на горивата?
От местопрестъплението в Разсадника: убит е единият нападател, няма други жертви
От местопрестъплението в Разсадника: убит е единият нападател, няма други жертви