НОВИНИ

Електрически автобус вече се движи по улиците на Бургас

Първият електрически автобус вече се движи по улиците на Бургас. В рамките на една седмица той ще превозва пътниците по най-натовареният маршрут в града, а именно от комплекс "Меден рудник" до центъра на града. Освен, че е икономичен и екологичен, електробусът е от най-ново поколение и е снабден с всякакви удобства.

bnt avatar logo
от Юлиана Шопова
07:42, 14.08.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Предимствата на електрическият автобус спрямо дизеловия са липсата на всякакви вредни емисии. Като идеята за въвеждането на този вид транспорт е да се намалят замърсявания, които водят до различните заболявания на хората.

Милен Николов - търговски представител на фирмата-производител на електрически автобуси: "Той е по-добър с това, че има нулеви вредни емисии. Предимство има с това, че той е изключително тих. Дори е толкова тих, че след като се запали и човек застане до него той не може да чуе, че работи. Намалено ниво на вибрации. Освен това, е по-удобен, по-просторен, климатизиран с достатъчно комфорт за пътниците и водача."

Зареждането на новият електробус отнема само осем часа.

Васил Калев - директор на фирмата-производител на електрически автобуси: "Средно статистически можем да кажем, че в не особено натоварено състояние да речем 230-240 километра пробег. В най-тежките условия на работа с работеща климатична система с пътници около 140 км. в рамките на града. Т.е. една работна смяна спокойно може да изкара и след това да влезе за зареждане."

Новият автобус ще се движи по най-натовареното трасе в Бургас, където всекидневно пътуват хиляди хора.

Петко Драгнев - управител на "Бургасбус": "По причината, че в този автобус няма валидатори, ще го пуснем по линиите на тролейбусите, т.е. на Т-1 и Т-2 ще работи, за да може и гражданите да се убедят в предимствата на електрическия транспорт. Знаете, това е бъдещето в крайна сметка, за да запазим чиста планетата."

От общинската фирма "Бургасбус" от години са се насочили към обновяването на автопаркът на градския транспорт, като с всяка година той става все по-добър, модерен и екологичен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС свиква среща за обсъждане на нови санкции срещу Северна Корея
ЕС свиква среща за обсъждане на нови санкции срещу Северна Корея
Смъртоносни атаки в Истанбул и Уагадугу
Смъртоносни атаки в Истанбул и Уагадугу