НОВИНИ

Маската и шлемът на Дарт Вейдър и очилата на Хари Потър - на търг в Лос Анджелис

Частици от историята на Холивуд отиват на търг. Маската и шлемът на Дарт Вейдър, както и очилата на Хари Потър са сред предметите, използвани на снимачната площадка, които ще станат притежание на киномани.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:45, 11.09.2019
Чете се за: 00:54 мин.
По света

Уникална маска и шлем на Дарт Вейдър от първите епизоди на сагата "Междузвездни войни" отиват на търг в Лос Анджелис по-късно този месец. За продажба ще бъдат предложени още чифт очила на Хари Потър, както и костюмите на Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо от ролите им в "Титаник", също и дрехите на Дороти в "Магьосникът от Оз".

Маската е шлемът на Вейдър се очаква да бъдат продадени най-скъпо на цена между 250 и 450 хиляди долара.

Аукционната къща разкрива, че те са били използвани в епизода "Империята отвръща на удара". Били са носени от актьора Дейвид Праус, който физически изиграда Дарт Вейдър в първите три епизода, а Джеймс Ърл Джоунс го озвучава.

Браян Чейнс, представител на аукционна къща: Всичко от оригиналната трилогия е рядкост да се намери.

Очилата, които носи Даниел Ратклиф във филма "Хари Потър и Философският камък", се очаква да бъдат продадени за около 30 хиляди долара.

Друг любопитен експонат е луноходът на Джеймс Бонд, оценяван на 600 хиляди долара. Роклята на Дороти също се очаква да достигне цена от поне половин милион долара.

Интересното за нея е, че е носена от дубльорката на Джуди Гарланд в оригиналната лента от 1939 година. Друг тоалет също привлича погледите.

Браян Чейнс, представител на аукционна къща: Роклята на Кейт Уинслет е много нежна. Тя е от първата сцена, в която тя се запознава с Джак - героя на Леонардо Ди Каприо. Така че тя носи много символика и смятаме, че ще бъде продадена до 150 хиляди долара.

На аукциона, планиран за 25 и 26 септември, ще бъдат предложени вещи и от други емблематични филми, а общата стойност на продажбите може да достигне 10 милиона долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешният министър и шефът на ДАНС бяха изслушани в НС за шпионския скандал
Вътрешният министър и шефът на ДАНС бяха изслушани в НС за шпионския скандал
Подобрява се състоянието на детето, което падна от втория етаж на кооперация
Подобрява се състоянието на детето, което падна от втория етаж на кооперация