Емил Димитров: В България няма картел за цените на горивата

В България няма картел за цените на горивата. Добре, че има една рафинерия, за да са ниски цените. Това заяви в студиото на „Още от деня“ председателят на Комисията за борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров. Има играчи на пазара на горивата, които счетоводно отчитат загуби, макар да печелят, призна той, като допълни, че това не може да не стане без наблюдаващите ги да се правят, че не ги виждат. Димитров заяви, че мерки срещу контрабандата се взимат и предстои приемането на закон.

от БНТ
19:05, 03.12.2018
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Когато дойде изборна година, законите срещу контрабандата отиват на „трупчета“, защото спонсорите се „ухажват“, заяви Емил Димитров. Цените на горивата са световни и държавата не може да направи нищо, коментира той.

Редно е да има разбивка колко пари отиват в хазната не само при купуването на бензин, но и алкохол и цигари. Така ще се види, че от кутия за цигари за 6 лв. държавата взима 4,5, допълни Димитров. Предстои разглеждането на второ четене на поправки в НК за криминализирането на производството на нелегални цигари и алкохол, но след приемането му няма да действа със задна дата, допълни той.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Въвежда се зелен билет за утре в София
Въвежда се "зелен билет" за утре в София
От днес онлайн пазаруването в ЕС става по-лесно
От днес онлайн пазаруването в ЕС става по-лесно