НОВИНИ

Енчо Мишинев спечели националния конкурс по информатика

Десетокласникът Енчо Мишинев от математическата гимназия в Ямбол стана най-добрият български програмист, след като спечели ежегодния национален конкурс по информатика. Той беше награден от президента Росен Плевнелиев на церемония в София тех парк.

bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 03.06.2016
Чете се за: 00:23 мин.
Още

Държавният глава връчи и наградата за най-добра студентска компания, създадена от студенти от Американския университет в Благоевград. Фирмата работи в сферата на информационните технологии и предлага софтуер за професионални домоуправители. Тя пребори конкуренцията на още 500 ученически и студентски компании в рамките на форума "Изгряващи звезди".

Росен Плевнелиев - президент на България: „Когато сте амбициозни и постоянни, със сигурност ще намерите своя път в живота. Никога не е имало толкова широк хоризонт за предприемачеството, както сега. И знам, че тепърва ще се раждат големите идеи на планетата. И се надявам, че най-голямата от тях ще се роди тук в България. Пожелавам си именно това. Пожелавам си вие да бъдете двигателите на това развитие".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Димитров: Има текстове, които трябва да бъдат изчистени в закона на Кунева
Емил Димитров: Има текстове, които трябва да бъдат изчистени в закона на Кунева
Повече пари за иновативните училища
Повече пари за иновативните училища