НОВИНИ

Спорове в НС за държавните заеми

Отново взаимни обвинения между опозиция и управляващи по отношение на финансите и взимането на заеми от страна на правителството.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:49, 03.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

По време на парламентарния контрол - лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви в декларация, че БСП осъжда опитите на кабинета "Борисов 2" да увеличава дълга на България. От своя страна финансовият министър Владислав Горанов заяви, че фискалният резерв на държавата през ноември 2014 г. е бил на минимума от 5 млрд. лв., а към 31 май тази година резервът е 11 милиарда и половина.

Корнелия Нинова - председател на ПГ "БСП лява България": "Уважаеми българи, в момента дължите, всеки от вас, 30 % от това, което е изработил. Толкова е дългът на България. Ако сте изкарали 100 лв., 30 вече не са ваши. С този нов заем правителството на Бойко Борисов ви натоварва с още дълг над тези 30, без да има финансова обосновка защо и как се прави това".
Владислав Горанов - министър на финансите: "В нито едно ваше изказване от последния месец-два, когато се опитвате с популизъм да надигнете силите във вашата партия и да ги настроите революционно, не видях за съжаление нито едно по-добро предложение от това, което сега ние правим".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече пари за иновативните училища
Повече пари за иновативните училища
Парламентарната група на БДЦ се разпадна
Парламентарната група на БДЦ се разпадна