НОВИНИ

Европа и британците в очакване (ОБЗОР до 06:00)

Британците, Европа и светът очакват резултатите от референдума за членство на Великобритания в Европейския съюз. Все още не е ясно какъв е изходът от референдума, тъй като подкрепата за двата лагера остава изравнена.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
05:56, 24.06.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

В хода на обявяване на резултатите по места през нощта, везните се накланяха ту на едната, ту на другата страна. Най-напред поведоха привържениците за излизане от съюза, но след това преднина получиха привържениците на оставането. Нито една от страните не успя да поведе с категорична разлика.

Лондон и Ливърпул са гласували за оставане на Великобритания в ЕС. Очаквано, и в Оксфорд са дали подкрепа за запазване на членството. Мнозинството избиратели в Шотландия и Северна Ирландия също са гласували за еврочленство на страната.

Същото показват и данните за Гибралтар. В същото време в североизточна Англия и в Уелс са гласували за Brexit. Избирателната активност е 71% по данни на Би Би Си към момента.

За референдума бяха регистрирани 46 милиона избиратели. Броенето продължава.

Окончателните резултати ще бъдат обявени в Манчестър.

Лидерът на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж призна, че привържениците на членството на Великобритания в ЕС вероятно са победили на референдума заради високата избирателна активност.

Фараж уточни, че има информация от "приятели, работещи на финансовите пазари, които са направили сериозни проучвания".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британската лира с нестабилен курс
Британската лира с нестабилен курс
Следете в реално време резултатите от референдума във Великобритания
Следете в реално време резултатите от референдума във Великобритания