НОВИНИ

Фандъкова: ​В София няма да се открива център от затворен тип за мигранти

В София няма да се открива център от затворен тип за мигранти, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. На конференция, посветена на сигурността, тя призна, че въпросът за сигурността и гарантирането на обществения ред е най-голямото предизвикателство в момента, защото като столица, София вече се е превърнала в място, привлекателно за мигранти. След проверка на ремонта на булевардите "Ботевградско шосе" и "Владимир Вазов", кметът Фандъкова съобщи, че утре сутринта ще бъде пуснато движението по двата ключови булеварда.

bnt avatar logo
от БНТ
15:25, 12.09.2016
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Основната реконструкция на участъците от булевардите е на пътната настилка, тротоарите, осветлението и мостовите съоръжения. Договореният срок за приключването на ремонта е 29-и октомври, но изпълнителят е поел ангажимента за 15-и септември да бъде пуснато движението. Довършителните ремонти по тротоарите ще продължат. Гаранционният срок на ремонта е 5 години.

Утре с участието на премиера Борисов ще бъде открита и отсечка от Западната дъга на околовръстния път от моста на р. Какач до Северната скоростна тангента.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Другата новина е за ул. Козлодуй, където също така първи етап можем да пуснем за 15 септември и да възстановим движението на тролейбусна линия номер 9.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиляна Павлова оспорва сделката с Царските конюшни в съда
Лиляна Павлова оспорва сделката с Царските конюшни в съда
“Да пазим децата на пътя”
“Да пазим децата на пътя”