НОВИНИ

Фестивал на франкофонската песен "Златен ключ" в Пловдив

15-ото издание на фестивала на франкофонската песен "Златен ключ" се провежда в Пловдив. Млади изпълнители от цялата страна и от близки държави изпълняват класически шансони и съвременни хитове на френски, като тази година публиката определя голямата награда.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
13:13, 01.07.2018
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Първата фестивална вечер на сцената на Дома на културата "Борис Христов" пяха лауреати от предишни години и чуждестранните участници - от Украйна, Турция и Румъния.

Теофана Брадинска, директор на Алианс франсез - Пловдив: Чухме много интересни гласове. Публиката беше реагира доста радушно, което нас ни зарежда с положителна енергия и мотивира.

На втория концерт се представиха финалистите от националния конкурс за френска песен. Публиката можеше да гласува за своя фаворит. Той ще бъде обявен в неделната финална вечер.

Теофана Брадинска: С което ще завършим тазгодишното издание. И продължаваме със същата сила подготовката за 2019 година, където освен песни ще има типично френско ноухау - висша мода.

Изданието на фестивала през 2019-а се подготвя отдавна. То ще съчетае български фолклор с френски шансони, както и български традиционни шевици с френска висша мода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Във Франция от днес скоростта за движение по второстепенните пътища е 80 км/час
​Във Франция от днес скоростта за движение по второстепенните пътища е 80 км/час
Три жени и 2-годишно дете са загиналите при тежката катастрофа на АМ Тракия
Три жени и 2-годишно дете са загиналите при тежката катастрофа на АМ "Тракия"