За пета поредна година Балканският ракиен фестивал събира на едно място любителите на спиртната напитка. Те могат да видят и опитат над 250 вида ракии от различни страни.
На фестивала може да се опита ракия от папая и манго, както и езотични коктейли. Производители, любители и ценители на напитката, ако имат късмет, могат да си тръгнат със специална селекция - награда чрез жребий.
Ивайло Жеглов - организатор: А това е една специална селекция от всички участници. Тоест 100 кила по принцип не е буре, а наистина са около 130 бутилки ракия.
На събитието беше и директорът на Световния конкурс, на който България ще е домакин догодина.
Тиери Хайнс - директор на Световния конкурс на спиртни напитки: "Миналата година организирахме световния конкурс на виното в България и открихме една страна с традиция. Не добре позната, но с голям потенциал и съм сигурен, че догодина ще успеем да открием нови продукти от България, както ракията например.
Ути Бъчваров - кулинар: "В правенето на домашна ракия се крие магията на уникалността. На рецептата предадена от дядо на внуче., затова смятам, че ракията, която е споделена е най-вкусната ракия.
Фестивалът на ракията ще продължи до неделя в Централен дом на архитекта в София.