НОВИНИ

​Фестивал на ракията се проведе в София

За пета поредна година Балканският ракиен фестивал събира на едно място любителите на спиртната напитка. Те могат да видят и опитат над 250 вида ракии от различни страни.

bnt avatar logo
от И.Иванова,стажант-репортер
22:54, 01.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

На фестивала може да се опита ракия от папая и манго, както и езотични коктейли. Производители, любители и ценители на напитката, ако имат късмет, могат да си тръгнат със специална селекция - награда чрез жребий.

Ивайло Жеглов - организатор: А това е една специална селекция от всички участници. Тоест 100 кила по принцип не е буре, а наистина са около 130 бутилки ракия.

На събитието беше и директорът на Световния конкурс, на който България ще е домакин догодина.

Тиери Хайнс - директор на Световния конкурс на спиртни напитки: "Миналата година организирахме световния конкурс на виното в България и открихме една страна с традиция. Не добре позната, но с голям потенциал и съм сигурен, че догодина ще успеем да открием нови продукти от България, както ракията например.
Ути Бъчваров - кулинар: "В правенето на домашна ракия се крие магията на уникалността. На рецептата предадена от дядо на внуче., затова смятам, че ракията, която е споделена е най-вкусната ракия.

Фестивалът на ракията ще продължи до неделя в Централен дом на архитекта в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор на ТИР бедства два дни в кв.Верила на село Равно поле
Шофьор на ТИР бедства два дни в кв."Верила" на село Равно поле
Легендарният Шарл Азнавур в специално интервю за Панорама
Легендарният Шарл Азнавур в специално интервю за "Панорама"