НОВИНИ

Генуа е домакин на едно от най-големите изложения за яхти в света

Стотици различни лодки от всички класове могат да се видят в италианския град Генуа на едно от най-големите изложения за плавателни съдове в света. Обратно на прогнозите за намаляване на интереса към яхтите заради икономическата криза, изложението бележи ръст на участниците.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
08:57, 24.09.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Италия е известна с вкусната си храна, бързите си коли и историческите забележителности. Малко хора обаче обръщат внимание на майсторството и традициите, които те имат в корабоплаването и любовта към морето. 57-то изложение на лодки в Генуа събра над 880 компании, 1 100 лодки и повече от 120 хиляди посетители в изложбения център Фиера ди Дженоа.

"Перлата" на изложението ще бъде ЕмСиУай 96. Яхтата, която е дело на компания "Монте Карло" е пригодена за дълги океански плавания, има по-високи бордове от стандарните, както и широка надвиснала странична палуба. Повишението на бройката на участниците в изложението, посетителите и фирмите, които представят яхтите си показва, че световната икономическа криза е приключила, поне що се отнася до този доходоносен бизнес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севернокорейският външен министър отправи остри заплахи срещу САЩ
Севернокорейският външен министър отправи остри заплахи срещу САЩ
Откриха подводница от Първата световна война край Белгия
Откриха подводница от Първата световна война край Белгия