НОВИНИ

Георги Гергов: Можем да победим на първи тур

Желаем максимално да разширим "ветрилото" и да включим дори центъра около единна кандидатура за кандидат-президент. Това заяви Георги Гергов, член на Изпълнителното бюро на БСП в студиото на "Още от деня". До 29 август ще има кандидат-президентска двойка, искахме да я представим на събора на Бузлуджа, но няма да успеем, каза още Гергов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 12.07.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Според Гергов е напълно възможност кандидат на левицата да победи още на първи тур. При срещата с АБВ е имало добро отношение, дружелюбно, разговорите са били при нормална атмосфера. Левицата търси най-добрият кандидат, коментира Гергов.

По думите му президентът има власт, която се подсилва от чисто личностни характеристики. По отношение на законодателството и ветото властта налице, коментира Гергов, при достатъчно авторитет може да влияе и на изпълнителната власт.

Георги Първанов беше президент на България, Плевнелиев разединява българите, коментира Гергов. Според него няма за какво да бъде похвален Плевнелиев в своя мандат. Не можем да се караме с Русия, допълни той. Морето е празно ако се караме с руснаците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде трябва да се движат велосипедистите в Русе - дебатът продължава
Къде трябва да се движат велосипедистите в Русе - дебатът продължава
Засилен инвестиционен интерес към София
Засилен инвестиционен интерес към София