НОВИНИ

Георги Икономов, кмет на Банско: Трябва да се повишат цените в курортите ни

"Чакаме профилът туристи, който е бил в предишните години, много повече чужденци и много по-малко българи, което означава, че те оценяват повече нашите курорти. Това каза в "Още от деня" Георги Икономов, кмет на Банско. Той каза, че инфраструктурата там е в много добро състояние за зимата и снегопочистващите фирми са готови, но основен е проблемът е липсата на втори кабинков лифт.

bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 10.11.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Георги Икономов, кмет на Банско: За съжаление посрещаме туристите със старите ски писти и това е големият проблем на Банско. Пак ще посрещнем стотици хиляди туристи и ще ги изпратим недоволни не от хотелите и ресторантите, а от чакането на лифта. През лятото съотношението с туристи е различно.

Ако цените се повишат той каза, че туристите първоначално ще намалеят, но печалбите ще останат същите.

Георги Икономов, кмет на Банско: Когато един турист идва, той не го интересува дали е платил 50,100 или 0 лв, той си иска неговата 5-звездна услуга. Иска да е на европейско ниво и затова ниво трябва да вдигнем цените, за да се пишат качеството на услугите.

В студиото на БНТ Георги Икономов изрази мнение, че Банско е много евтина дестанация и ако искаме да вървят нещата, трябва да се вдигнат цените. Кметът заяви още, че за да има качествен персонал, трябва да има качествено заплащане и това не може да стане с 42 лв. цена за ол инклузив. Икономов изрази мнение, че предпочита заплатите да станат по-добри, така че да се задържа български персонал.

Подготвя се и инициатива, в която да се рекламира целия туристически регион.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тримата обирджии на банкомати все още се издирват
Тримата обирджии на банкомати все още се издирват
Какви са приоритетите в работата на новия здравен министър?
Какви са приоритетите в работата на новия здравен министър?