НОВИНИ

​ГЕРБ и ДПС в спор заради увеличаването на такса смет в Кърджали

ГЕРБ и ДПС се сблъскаха в позициите си по повод отменено от Административния съд в Кърджали решение на общинския съвет, доминиран от ДПС, за увеличаване на такса смет за тази година. Предложението за вдигане на таксите е на кмета на града Хасан Азис от ДПС, а жалбата в съда, оспорваща това, е от областния управител Никола Чанев, издигнат от ГЕРБ.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
20:07, 25.04.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Никола Чанев - областен управител на Кърджали: Единственият мотив, посочен от община Кърджали за повишаване на тези местни данъци и такси, е това, че те не са повишавани от 8 години - в един мръсен град, в град без осветление и в един град, изпълнен с дупки - това не може да бъде сериозен мотив. Не може за недобрите управленски решения на общината и на нейното ръководство от 16 години насам да наказваме коректните данъкоплатци.
Адлен Шевкед - секретар на ПГ на ДПС, депутат от Кърджали: Областният управител е функция на централната власт, което означава, че той трябва да провежда политика, която да подпомага местната власт и в случая се замислям той като какъв работи. Дали като областен управител или като предстоящ кандидат за кметското място на град Кърджали.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 При изключителни мерки за сигурност преминава мачът Левски - ЦСКА
При изключителни мерки за сигурност преминава мачът Левски - ЦСКА
​Правителството утвърди таксите за обучение във висшите училища
​Правителството утвърди таксите за обучение във висшите училища